maanantai 28. maaliskuuta 2011

Koetehtävä

Tässä on ote eräästä vanhasta kielioppikokeesta. Tehtävänä oli korjata selvät teemankulkuvirheet ja kirjoittaa teksti uudestaan.



Tehtävä 5. Kirjoita alla oleva teksti uudestaan. Muuta sanajärjestystä siten että tekstin teemankulusta tulee järkevä. Pisteet _______/18

Ankat ennakoivat sinkkubuumin
Suomessa on miljoona yhden hengen taloutta virallisten tietojen mukaan. Siitä huolimatta suhteellisen vähän näkyvä ihmisryhmä maassamme ovat yksineläjät. Suomessa vanhanpojan ja vanhanpiian veroa perittiin 1930-luvun puolivälistä aina vuoteen 1974 asti, mikä kuvaa yksineläjän outoutta kulttuurissamme. Kaikki yli 24-vuotiaat naimattomat ja lapsettomat kansalaiset joutuivat maksamaan veroa. 
Joskus 1990-luvulla sinkuista alettiin puhua. Sinkkuus tuli oikein muotiin 2000-luvulla. Sinkku on vapaa ja itsenäinen; hänellä on läheisiä ystäviä avioliiton ja lasten sijaan; hän kuluttaa ja etenee työurallaan. 
Walt Disneyn Ankkalinnassa sitä vastoin jo 1930-luvulla oli yksineläjyys normi, ja ydinperhe oli harvinainen päähenkilöiden kohdalla. Aku Ankan hahmot ovat stereotyyppisiä yksineläjiä: [luettelo hahmoista ja lyhyt kuvaus kunkin perhetilanteesta]

Lähde: Turun Sanomat. Tekstiä on muokattu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti