maanantai 14. maaliskuuta 2011

Aukkotehtävä 1

Ja sitten ensimmäinen aukkotehtävä. Aukkotehtävät ovat hyvä tapa harjoitella rektioita, mutta toinen hyvä tapa on kirjoittaa verbejä pienille paperilapuille, jolloin voi nostaa niitä sattumanvaraisessa järjestyksessä ja tarkastaa, osaako ja muistaako, mitä rektioita se verbi voi saada.




1) Tietoyhteiskunnan menestys perustuu ____________________ (yhteistyö) julkisten ja yksityisten välillä. Vastuu _________________ (kokonaisuus) kuuluu ______________________ (kaikki osapuolet).

2) Käsityökerho uhkaa kaatua _______________________ (rahapula).

3) Suunnittelen ______________________ (lähteä) ensi kesänä Intiaan.

4) Voit kutsua mua _______________________ (lempinimi). Sano mua siis __________________ (Tintti).

5) Kohta lähdetään mummolaan. Voidaan matkalla poiketa __________________________ (ravintola).

6) Voidaan verrata eri tarjouksia ______________________ (toinen, monikossa + poss.suff.) ja sitten valita niistä paras.

7) Meillä on ensi kesänä juhlat. Tarja valmistuu _____________________ (lähihoitaja) ja Tero pääsee ____________________ (armeija). 

8) Aluksi Tero pelkäsi armeijaan menoa, mutta se osoittautuikin ______________________________ (ihan positiivinen kokemus).

9)  Vain opetushallitus voi oikeuttaa henkilön ____________________ (tehdä virallisia käännöksiä).

10) Työryhmä antoi johtajalle raportin ___________________________ (palkkavaatimus, monikossa), ja johtaja totesi, että nyt saattaisi olla aihetta _______________________________ (palkankorotus, monikossa). 

11) Olen tosi yllättynyt ______________________________ (sinun voitto)! Olen todella ylpeä _______________________ (sinä)! Sinun vastustaja sai nyt tyytyä ________________________ (toinen sija).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti